Cannelait (κανελέ)

Ένα λογοπαίγνιο που συνδυάζει το «canelé», το εμβληματικό γλυκό τού Μπορντώ με σχήμα δωρικής στήλης, το «canne», και το «lait», που στα γαλλικά σημαίνουν (ζαχαρο)κάλαμο και γάλα αντίστοιχα, τα δύο κύρια συστατικά κάθε γλυκού.

cannelait box

Δέσμευσή μας η βιοτεχνική παραγωγή και ο σεβασμός στην εποχικότητα και τις τεχνογνωσίες της ελληνικής και γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

making profiterole cannelait
making lemon pie cannelait
pistachio bites cannelait

Η αποστολή μας

Όλα τα προϊόντα μας παρασκευάζονται με φυσικά συστατικά και δίχως προμίγματα, τεχνητές χρωστικές και χημικά συντηρητικά.

Εκτός των προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) που προμηθευόμαστε από όλη την Ελλάδα, συνεργαζόμαστε και με ντόπιους παραγωγούς· έτσι διασφαλίζουμε την ελληνική παράδοση της χρήσης ηλικών μοναδικά στο είδος τους, όπως τα φρέσκα διαλεχτά μυρωδικά από τον βιολογικό κήπο μας στη Σάντα Μαρία. Για λόγους ποιότητας, εισάγουμε κατ' εξαίρεση ποιοτικά συστατικά μοναδικής προέλευσης από το εξωτερικό (ιδίως Γαλλία, Εκουαδόρ, Δυτική Αφρική, Ιάβα και Καραϊβική), όπως σοκολάτα, καφέ, μπαχαρικά και κρέμα γάλακτος, χρησιμοποιώντας περήφανα βούτυρο Μονταιγκύ ΠΟΠ.

Τέλος, κάθε γλυκιά και αλμυρή δημιουργία μας και ρόφημα είναι χειροποίητα στις εγκαταστάσεις μας γεμάτα φροντίδα. Επίσης, συντηρούμε και αλέθουμε τα δικά μας κονφί εσπεριδοειδών, πάστες πραλίνας, και μείγματα μπαχαρικών, δίνοντας ζωή στα αρτοσκευάσματά μας.

cannelait display desserts
desserts cannelait
## Εκλεπτυσμένα επιδόρπια Οι ζαχαροπλάστες μας, η Ρίνη και ο Κωνσταντίνος, χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό γαλλικών τεχνικών και ελληνικών γεύσεων ώστε να δημιουργήσουν **εκπληκτικές και απολαυστικές νέες συνταγές.** Το **μενού γλυκών μας αλλάζει** συχνά, αντικατοπρίζοντας τις εποχικές διαθεσιμότητες. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε τα πιο επιτυχηένα μας επιδόρπια, όπως το _προφιτερόλ με κρέμα κακάο και σάλτσα καφέ σοκολάτας, ή την λεμονόπιτα με πιπέρι Τιμούτ από το Νεπάλ, καμένη ιταλική μαρέγκα και μαύρο λεμόνι._ Προτού φύγετε από την Πάρο, εφοδιαστείτε με νόστιμες **μαρμελάδες και αλοιφές** για να απολαμβάνετε καθόλο τον χειμώνα, καθώς και δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, όπως η ποικιλία αλοιφών μας.
pastries
## Αρτοσκευάσματα Ανακαλύψτε μία μεγάλη ποικιλία από σπιτικά **αρτοσκευάσματα, βιενουαζερί, κέικ και μπισκότα** από υλικά υψηλής ποιότητας, όπως βούτυρο γαλλικής εισαγωγής και παριανά αυγά ελεύθερης βοσκής καθημερινής παράδοσης. Απολαύστε τα στο σπίτι ή στην αυλή μας για πρωινό ή brunch.
specialty coffee
## Καφές σπεσιαλιτέ Το καφέ τού Cannelait χρησιμοποιεί μόνο τους καλύτερους σπεσιαλιτέ κόκκους καφέ, που αντιπροσωπεύουν το κορυφαίο **10% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ** από άποψη ποιότητας και γεύσης. Το κύριο μείγμα μας αποτελείται από την ισορροπία δύο μικρών Βραζιλιάνων παραγωγών **100% κόκκων arabica** καβουρδισμένων σε μικρές παρτίδες στο αθηναϊκό μικρο-καφεκοπτείο Handpickers, με αποτέλεσμα έναν πλούσιο, δυνατό καφέ με νότες ξηρών καρπών και μαύρης σοκολάτας. Προσφέρουμε επίσης κόκκους καφέ **μίας προέλευσης**, συμπεριλαμβανομένου του αιθιοπικού και περιορισμένης έκδοσης καφέ μικροφάρμας, ενώ το μείγμα μας **χωρίς καφεΐνη** επεξεργάζεται με ελβετικό φυσικό νερό του βουνού και 100% χωρίς χημικά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε **φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους σπεσιαλιτέ καφέ αλεσμένους επιτόπου**, καθώς και τα χειροποίητα σιρόπια μας για καφέ, διαθέσιμα σε γεύση κάρδαμο, φράουλα, chai, και αληθινό κόκκο βανίλιας, συσκευασμένα σε φιαλίδια των 100 ml, ασφαλή για μεταφορά στη χειραποσκευή σας.

Τούρτες κατά παραγγελία

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να προσφέρουμε ποικίλες τούρτες κατά παραγγελία για τις εκδηλώσεις σας, συμπεριλαμβανομένων γαμήλιων τούρτων για δεξιώσεις στην Πάρο. Όλες με επιλογές χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη, και vegan.

Ευκαιρίες συνεργασίας

Στην Cannelait, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες για την επέκταση της επιχείρησής μας. Προμηθεύουμε ξενοδοχεία με καλάθια καλωσορίσματος με μπισκότα σαμπλέ και κέικ, και παρέχουμε προσαρμοσμένα δώρα σε βίλες και άλλα ακίνητα που ενοικιάζονται διαδικτυακά (όπως Airbnb).

Εάν είστε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ή εστιατορίου στην Πάρο ή την Αντίπαρο και θέλετε να βελτιώσετε το μενού των γλυκών σας, επικοινωνήστε μαζί μας: θα χαρούμε να συζητήσουμε μία πιθανή συνεργασία μαζί σας!

eating desserts in Naoussa
eating tart outdoors
eating pastries in terrace

ΠΟΠ, ΠΓΕ, και άλλα συστατικά μοναδικής προέλευσης

Φιστίκι Αιγίνης • μαστίχα Χίου • σταφίδα Κορίνθου • σύκο Κύμης • βιολογική ελιά θρούμπα Θάσου • μήλο Ζαγοράς • μανούρι • μετσοβόνε • κασέρι • φέτα • γραβιέρα Νάξου • αρσενικό Νάξου • κεταλοτύρι Ίου • Σαν Μιχάλη Σύρου • γραβιέρα Κρήτης • κατίκι Δομοκού • κρασί Μαρσάλας • kirsch de Fougerolles • βούτυρο Μονταιγκύ • πιπέρια Kampot, Timut, και «φρούτο τού πάθους» • βανίλιες Ινδονησίας, Μεξικού, και Μαδακασκάρης

making pastries
delicious coffee
dessert with capers
desserts cannelait